Plataanlaan 5, 3741 WE Baarn | ma-di-do 08.00 - 21.00 uur, wo-vr 08.00 - 16.00 uur | +31 (0) 35 54 11 346
Maak een afspraak

Rug- & Gezondheidscentrum Baarn

Fysiotherapie

 

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met alledaagse klachten aan het houding- en bewegingsapparaat.

 

Maak een afspraak

Fysiotherapie in Rugcentrum Baarn

 

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met alledaagse klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. De fysiotherapeut stabiliseert, vermindert of herstelt de functiestoornis of de gevolgen daarvan door het toepassen van massage, mobilisaties, oefentherapie en training. Hiermee wordt de functie van het houding- en bewegingsapparaat zodanig verbeterd dat u zo optimaal mogelijk kunt functioneren in het dagelijks leven.

 

 

Doelgerichte programma’s

 

Dankzij de moderne en gespecialiseerde apparatuur in hun oefenzaal heeft de fysiotherapie van Rugcentrum Baarn de unieke mogelijkheid u te helpen bij revalidatie en kunnen ze doelgerichte programma’s voor u opzetten. Gericht op acute klachten: Denkend aan klachten aan spieren, pezen, gewrichten of trauma ten gevolge van een ongeval of na een chirurgische ingreep als een nieuwe knie, heup of een herniaoperatie, of chronische problematiek: Denkend aan klachten ten gevolge van ziekte (MS, COPD, diabetes, artrose, beroerte hartfalen), lage rugklachten, vermoeidheid, tenniselleboog, carpaal tunnel syndroom.

 

Oefenen / revalideren is eventueel mogelijk in groepsverband (maximaal 4 personen). Of fysiotherapie ook uw klacht(en) kan verhelpen moet blijken tijdens de intake en het onderzoek, maar is tevens afhankelijk van uw eigen inzet.

 

 

Specialisaties

 

Naast de reguliere fysiotherapie zijn er verschillende specialisaties bij de therapeuten. Zo zijn er 3 fysiotherapeuten met een Master opleiding Sportfysiotherapie, waarbij de focus ligt op het voorkomen en/of herstellen van sportblessures en het zo snel mogelijk kunnen hervatten van de sport. Verder zijn er 1 of meerdere therapeuten die gebruik maken van Dry needling, McKenzie therapie, Shockwave therapie en medical taping. Ook is er een specialisatie in training voor senioren.

 

 

Kwaliteit en keurmerken

 

Sinds 2014 is de fysiotherapie van Rugcentrum Baarn een Pluspraktijk, dit zijn fysiotherapiepraktijken die een betere zorg leveren en hier regelmatig op gecontroleerd worden. 

 

Rugcentrum Baarn is aangesloten bij het Rug-Netwerk, een kwaliteitsnetwerk voor rugklachten, lees hier meer over dit netwerk.

 

De Fysiotherapeuten: Jasper A. Goëtjes, Suzan van de Peut, Niek van Klingeren,  Tony Kreisel, Joanne Stalenhoef en Monique Altena zijn allen lid van het keurmerk, CKR geregistreerd en opgenomen in het BIG register.

 

Let op: De eerste intake Fysiotherapie is een uur en wordt door de verzekering gezien als 2 sessies; intake en behandeling, en daarom ook als 2 sessies gedeclareerd. 

 

Bekijk ook

Prijzen en vergoedingen

Chiropractie en fysiotherapie worden vanuit de meeste aanvullende zorgverzekeringen (voor een deel) vergoed.

Prijzen en vergoedingen

Team

Rugcentrum Baarn bestaat uit een professioneel en ervaren groep mensen die intensief met elkaar samenwerken.

Meet the team

‘’Aandacht voor de patiënt, professionele behandeling, klantvriendelijke benadering. De chiropractie behandeling geeft preventief en structureel een goed gevoel in het lichaam. De sportmassage is een zeer uitgebreide behandeling van de gehele rug, zeer intensief en krachtig.‘’

G. Terwijn

59 jaar

‘’Mijn ervaring met de Chiropractie Baarn is zeer goed. Ik vind dat je goed professioneel geholpen wordt. De sfeer vind ik ook leuk. De avond openingstijden zijn ook prettig.‘’

R

39 jaar

‘’We worden altijd prettig geholpen, en komen hier al jaren. De behandelingen helpen goed.‘’

N Vermeulen

62 jaar

‘’Goede behandelingen, zo nodig snel plek voor een behandeling (op korte termijn).‘’

Henk V

64 jaar

‘’Revalidatie na een standcorrectie van mijn linker been. Niek begeleidt mij en doet dit zeer professioneel. Hij werkt duidelijk met een plan en elke week merk ik dat er vooruitgang is.‘’

Sascha Vrebalor

59 jaar

‘’Word hier bijzonder prettig geholpen. Aardige staff en zeer vakkundige chiropractoren. In geval van urgentie, afspraak tussendoor altijd mogelijk.‘’

Lia Sevenstern-Potter

65 jaar

‘’Ik word altijd erg fijn geholpen. Erg aardig. En goede oefeningen.‘’

Sarah van de Kamp

22 jaar

‘’Met rugklachten bij Stefke gekomen. Na enkele behandelingen ging het weer goed. Daarna elke kwartaal voor een “onderhoudsbeurt”. Zeer tevreden.‘’

G. van Gestel

67 jaar

Maak een afspraak
8,9
Onze klanten geven ons een gemiddeld cijfer van 8,9