Al 25 jaar een vertrouwd adres in Baarn en omstreken

ma-di-do: 08.00-21.00
wo-vr: 08.00-16.00
Plataanlaan 5
3741 WE Baarn

Nekklachten en Hoofdpijn

Behandeling van nekklachten en hoofdpijn in Rugcentrum Baarn

Klachten aan het bovenste deel van de wervelkolom, de nek, kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Naast een pijnlijk en stijf gevoel in de nek, kunnen de klachten ook gepaard gaan met uitstraling naar de schouders of armen, hoofdpijn, duizeligheid of zelfs oorsuizen. Vaak ontstaan de klachten geleidelijk; door een verkeerde houding, overbelasting, stress of slijtage van de nekwervels (artrose). Ook kunnen de klachten plotseling ontstaan; door een val, (auto)ongeluk (whiplash) of verkeerde beweging.

Nek

Nekklachten

De nek bestaat uit 7 wervels en zorgt naast bewegingen van het hoofd ook voor ondersteuning van het hoofd. Tussen de nekwervels lopen naar beide kanten zenuwen naar buiten die naar het hoofd en de armen toe gaan. Problemen in de nek kunnen hierdoor ook klachten geven in het hoofd of in 1 of beide armen. Een verkeerde houding of overbelasting van de nek is de meest voorkomende oorzaak van nekklachten. Hierdoor kunnen gewrichten in de nek vast gaan zitten en spieren worden stijver. Deze blokkades zorgen voor pijn en stijfheid in de nek en een vermoeid gevoel aan het einde van de dag. Bij Rugcentrum Baarn worden deze klachten vaak multidisciplinair behandeld. De behandeling bij de chiropractie wordt geadviseerd om de blokkades te behandelen en de gewrichten soepeler te maken. Behandeling bij de fysiotherapie is vervolgens belangrijk om de stabiliteit en houding van de nek te verbeteren.

Andere problemen die nekklachten kunnen veroorzaken zijn: een nekhernia, whiplash na een (auto)ongeluk, artrose of een trauma aan de nek. Ook bij deze aandoeningen kunnen de therapeuten van Rugcentrum Baarn u helpen.

Hoofdpijn

Hoofdpijn kan vele oorzaken hebben, maar een groot deel wordt veroorzaakt door biomechanische problemen; dus door de spieren en gewrichten. Onderliggende oorzaken van deze klachten kunnen zijn: stress, verkeerde houding, een trauma of auto-ongeluk en nekproblemen.

Hoofdpijnklachten waarvoor u terecht kunt bij Rugcentrum Baarn zijn onder andere: migraine, spanningshoofdpijn en cervicogene hoofdpijn(vanuit de nek).

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken. U kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar niet optimaal).