Al 25 jaar een vertrouwd adres in Baarn en omstreken

ma-di-do: 08.00-21.00
wo-vr: 08.00-16.00
Plataanlaan 5
3741 WE Baarn

Senioren Fitness

Senioren Fitness in Rugcentrum Baarn

Ook voor de wat oudere sporter bieden wij een verantwoord bewegingsprogramma.
Een tegenwoordig veelgehoorde slogan zegt: “DE OUDEREN HEBBEN DE TOEKOMST”.

De Nederlandse bevolking wordt steeds ouder en wat belangrijker is: gezond ouder! Dat gaat vaak niet vanzelf en steeds meer ouderen beseffen dat ze daar zelf veel aan kunnen doen. Een gezonde leefstijl bijvoorbeeld waarin voeding een belangrijke rol speelt, maar waarin beweging steeds meer het belangrijkste aandachtspunt lijkt te worden.

Allerlei bewegingsvormen en mogelijkheden verschijnen dan ook tegenwoordig op de markt voor deze categorie mensen.
Het belangrijkste is echter niet de uitgebreidheid van het aanbod maar de deskundigheid van de (sport)fysiotherapeut op het gebied van de specifieke aandachtspunten en problemen, die het ouder worden nu eenmaal met zich meebrengen. Verder is uiteraard het sociale aspect van groot belang.
In een gezellige, sfeervolle trainingszaal sporten met leeftijdsgenoten. Weten dat er goed rekening wordt gehouden met ieders individuele belastbaarheid. Als de houdings- en bewegingsspecialist bij uitstek is de fysiotherapeut het beste in staat om deze mensen te begeleiden.

Bij Fysio-Fitness speelt leeftijd geen rol. Een groep sportieve senioren komt wekelijks naar het Rugcentrum Baarn voor een training/revalidatie na een operatie of met een chronische aandoening en we zijn er trots op dat zelfs een aantal 80-plussers nog vol enthousiasme komen trainen. Tot voor kort bleven mensen, als ze te kampen kregen met allerlei klachten en aandoeningen, thuis en werden inactief. Het is echter tegenwoordig genoegzaam bewezen dat juist in die situaties gedoseerd bewegen enorme verbeteringen kan opleveren.

Er wordt niet alleen gewerkt aan krachtverbetering maar ook aan het behoud van lenigheid en algehele conditie. En wat het allerbelangrijkst is voor ouderen: verbetering van het evenwicht trainen, waardoor het gevaar om te vallen flink kan worden verminderd.

Onze (sport)fysiotherapeuten staan altijd klaar om juist de wat oudere sporter wegwijs te maken en verder te begeleiden in een verantwoord  trainingsprogramma. U bent van harte uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen.

Fysiotherapeut Ann Roes is speciaal opgeleid om ouderen te begeleiden met een op maat gemaakt trainingsprogramma en/of een val-preventie training.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken. U kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar niet optimaal).