Plataanlaan 5, 3741 WE Baarn | ma-di-do 08.00 - 21.00 uur, wo-vr 08.00 - 16.00 uur | +31 (0) 35 54 11 346
Maak een afspraak

Rug- & Gezondheidscentrum Baarn

Chiropractie en fysiotherapie in Rugcentrum Baarn

 

Bij klachten aan het bewegingsapparaat (de spieren, pezen, botten, gewrichten en zenuwen) bent u bij Rugcentrum Baarn op het juiste adres.

 

Maak een afspraak

Rugcentrum Baarn

 

Rugcentrum Baarn is een multidisciplinair centrum waar de patiënt centraal staat. Door de unieke samenwerking tussen chiropractoren en fysiotherapeuten kunnen klachten aan het bewegingsapparaat op een snelle en efficiënte manier aangepakt worden. Naast 7 behandelkamers beschikken we ook over een grote trainingszaal waar mensen onder begeleiding kunnen sporten, en over een zaal waar pilates lessen en lezingen gegeven worden. Tevens is echografie en shockwave apparatuur aanwezig.

 

 

Uw eerste consult

 

Bij klachten aan het bewegingsapparaat (de spieren, pezen, botten, gewrichten en zenuwen) bent u bij Rugcentrum Baarn op het juiste adres. De eerste stap naar herstel is onderzoeken waar het probleem vandaag komt. Dit kan zowel bij de fysiotherapie als bij de chiropractie. Uw eerste bezoek, onderzoek/behandeling duurt ongeveer 45 minuten. Voor het onderzoek krijgt u een vragenlijst met vragen over uw medische geschiedenis en huidige klachten. Vervolgens volgt er een gesprek met de therapeut waarbij er nader in wordt gegaan op uw klachten. Hierna volgt er een uitgebreid onderzoek bestaande uit orthopedische, neurologische en/of chiropractische testen. Mogelijk wordt er ook een echo gemaakt. Bij de chiropractie worden eventuele foto’s/scans bekeken of de betreffende verslagen worden opgevraagd. Als het onderzoek is afgerond, worden de resultaten van het onderzoek besproken en vervolgens wordt er bekeken of u voor behandeling in aanmerking komt. Is dit niet het geval dan zal de therapeut u verwijzen naar de huisarts (voor een eventuele verdere verwijzing naar een Orthopeed of Neuroloog) of naar een andere specialist (Fysiotherapie, Chiropractie, Mensendieck, Haptotherapie, Sportmassage, Podotherapie). Komt u echter voor behandeling in aanmerking dan wordt er een behandelplan opgesteld.

 

Binnen Rugcentrum Baarn wordt met een 3 stappen plan gewerkt. Klik hier voor meer informatie.

 

 

De klachten

 

Rugcentrum Baarn is gespecialiseerd in wervelkolom gerelateerde klachten. Hieronder vallen alle nek/schouder, rug en bekken problemen, maar ook hoofdpijn, duizeligheid en uitstralingsklachten. Zie voor een volledig overzicht de aandoeningen pagina.

 

Een tweede specialisatie is de behandeling van sport-gerelateerde blessures en het geven van sportspecifieke training. Maar ook preventie van blessures en revalidatie na een operatie vallen hieronder. Lees hier meer over sportfysiotherapie.

 

Ook de oudere doelgroep is bij Rugcentrum Baarn van harte welkom, er is een specialisatie trainen voor senioren.

 

 

Samenwerking tussen chiropractie en fysiotherapie

 

Binnen Rugcentrum Baarn is een nauwe samenwerking tussen de chiropractoren en de fysiotherapeuten. Door deze samenwerking wordt getracht het behandeltraject kort te houden en mensen zo optimaal mogelijk terug te laten keren naar hun dagelijkse activiteiten.

 

De chiropractie richt zich hoofdzakelijk op disfunctie/blokkades in het bewegingsapparaat. Dit kunnen pijnlijke of stijve spieren en gewrichten zijn, of uitstralingsklachten naar armen of benen. Vooral wervelkolom gerelateerde klachten zijn hier op hun plek, zoals nek-, bovenrug- of onderrug klachten. Maar ook hoofdpijn, duizeligheid en schouderklachten kunnen door de chiropractor behandeld worden. Lees hier meer over chiropractie.

 

De fysiotherapie is erg veelzijdig in het behandelen van een groot scala aan klachten aan het bewegingsapparaat. De nadruk ligt hierbij op het herstellen van functie en stabiliteit van het lichaam, om weer zo snel mogelijk terug te keren naar: het werk, de sport, uw dagelijkse wandelingen etc. De fysiotherapie in Rugcentrum Baarn is door de zorgverzekering als Plus Praktijk beoordeeld. Pluspraktijken zijn fysiotherapie praktijken die een betere kwaliteit zorg leveren. Er worden bij Rugcentrum Baarn veel verschillende technieken gebruikt, zoals onder andere dry needling, medical taping, shockwave therapie en McKenzie therapie. Lees hier meer over fysiotherapie.

 

Rugcentrum Baarn is aangesloten bij het Rug-Netwerk, een kwaliteitsnetwerk voor rugklachten, lees hier meer over dit netwerk.

Bekijk ook

Overzicht specialisaties

Bij Gezondheidscentrum Baarn vindt u vele verschillende specialisten, gericht op het bewegingsapparaat.

Specialisaties

Prijzen en vergoedingen

Chiropractie en fysiotherapie worden vanuit de meeste aanvullende zorgverzekeringen (deels) vergoed.

Prijzen en vergoedingen

‘’Aandacht voor de patiënt, professionele behandeling, klantvriendelijke benadering. De chiropractie behandeling geeft preventief en structureel een goed gevoel in het lichaam. De sportmassage is een zeer uitgebreide behandeling van de gehele rug, zeer intensief en krachtig.‘’

G. Terwijn

59 jaar

‘’Mijn ervaring met de Chiropractie Baarn is zeer goed. Ik vind dat je goed professioneel geholpen wordt. De sfeer vind ik ook leuk. De avond openingstijden zijn ook prettig.‘’

R

39 jaar

‘’We worden altijd prettig geholpen, en komen hier al jaren. De behandelingen helpen goed.‘’

N Vermeulen

62 jaar

‘’Goede behandelingen, zo nodig snel plek voor een behandeling (op korte termijn).‘’

Henk V

64 jaar

‘’Revalidatie na een standcorrectie van mijn linker been. Niek begeleidt mij en doet dit zeer professioneel. Hij werkt duidelijk met een plan en elke week merk ik dat er vooruitgang is.‘’

Sascha Vrebalor

59 jaar

‘’Word hier bijzonder prettig geholpen. Aardige staff en zeer vakkundige chiropractoren. In geval van urgentie, afspraak tussendoor altijd mogelijk.‘’

Lia Sevenstern-Potter

65 jaar

‘’Ik word altijd erg fijn geholpen. Erg aardig. En goede oefeningen.‘’

Sarah van de Kamp

22 jaar

‘’Met rugklachten bij Stefke gekomen. Na enkele behandelingen ging het weer goed. Daarna elke kwartaal voor een “onderhoudsbeurt”. Zeer tevreden.‘’

G. van Gestel

67 jaar

Maak een afspraak
8,9
Onze klanten geven ons een gemiddeld cijfer van 8,9