Al 25 jaar een vertrouwd adres in Baarn en omstreken

ma-di-do: 08.00-21.00
wo-vr: 08.00-16.00
Plataanlaan 5
3741 WE Baarn

Rugcentrum Baarn

Rugcentrum Baarn

DSC_0130Rugcentrum Baarn is een multidisciplinair centrum waar de patiënt centraal staat. Door de unieke samenwerking tussen chiropractoren en fysiotherapeuten kunnen klachten aan het bewegingsapparaat op een snelle en efficiënte manier aangepakt worden. Naast 7 behandelkamers beschikken we ook over een grote trainingszaal waar mensen onder begeleiding kunnen sporten, en over een zaal waar pilates lessen en lezingen gegeven worden. Tevens is echografie en shockwave apparatuur aanwezig. 

Uw eerste consult

Bij klachten aan het bewegingsapparaat (de spieren, pezen, botten, gewrichten en zenuwen) bent u bij Rugcentrum Baarn op het juiste adres. De eerste stap naar herstel is onderzoeken waar het probleem vandaag komt. Dit kan zowel bij de fysiotherapie als bij de chiropractie. Uw eerste bezoek, onderzoek/behandeling duurt ongeveer 45 minuten. Voor het onderzoek  krijgt u een vragenlijst met vragen over uw medische geschiedenis en huidige klachten. Vervolgens volgt er een gesprek met de therapeut waarbij er nader in wordt gegaan op uw klachten. Hierna volgt er een uitgebreid onderzoek bestaande uit orthopedische, neurologische en/of chiropractische testen. Mogelijk wordt er ook een echo gemaakt. Bij de chiropractie worden eventuele foto’s/scans bekeken of de betreffende verslagen worden opgevraagd. Als het onderzoek is afgerond, worden de resultaten van het onderzoek besproken en vervolgens wordt er bekeken of u voor behandeling in aanmerking komt. Is dit niet het geval dan zal de therapeut u verwijzen naar de huisarts (voor een eventuele verdere verwijzing naar een Orthopeed of Neuroloog) of naar een andere specialist (Fysiotherapie, Chiropractie, Mensendieck, Haptotherapie, Sportmassage, Podotherapie).
Komt u echter voor behandeling in aanmerking dan wordt er een behandelplan opgesteld.

Binnen Rugcentrum Baarn wordt met een 3 stappen plan gewerkt. Klik hier voor meer informatie.

De klachten

Rugcentrum Baarn is gespecialiseerd in wervelkolom gerelateerde klachten. Hieronder vallen alle nek/schouder, rug en bekken problemen, maar ook hoofdpijn, duizeligheid en uitstralingsklachten. Zie voor een volledig overzicht de aandoeningen pagina.

Een tweede specialisatie is de behandeling van sport-gerelateerde blessures en het geven van sportspecifieke training. Maar ook preventie van blessures en revalidatie na een operatie vallen hieronder. Lees hier meer over sportfysiotherapie.

Ook de oudere doelgroep is bij Rugcentrum Baarn van harte welkom, er is een specialisatie trainen voor senioren.

Samenwerking tussen chiropractie en fysiotherapie

Binnen Rugcentrum Baarn is een nauwe samenwerking tussen de chiropractoren en de fysiotherapeuten. Door deze samenwerking wordt getracht het behandeltraject kort te houden en mensen zo optimaal mogelijk terug te laten keren naar hun dagelijkse activiteiten.

De chiropractie richt zich hoofdzakelijk op disfunctie/blokkades in het bewegingsapparaat. Dit kunnen pijnlijke of stijve spieren en gewrichten zijn, of uitstralingsklachten naar armen of benen. Vooral wervelkolom gerelateerde klachten zijn hier op hun plek, zoals nek-, bovenrug- of onderrug klachten. Maar ook hoofdpijn, duizeligheid en schouderklachten kunnen door de chiropractor behandeld worden. Lees hier meer over chiropractie.

De fysiotherapie is erg veelzijdig in het behandelen van een groot scala aan klachten aan het bewegingsapparaat. De nadruk ligt hierbij op het herstellen van functie en stabiliteit van het lichaam, om weer zo snel mogelijk terug te keren naar: het werk, de sport, uw dagelijkse wandelingen etc. De fysiotherapie in Rugcentrum Baarn is door de zorgverzekering als Plus Praktijk beoordeeld. Pluspraktijken zijn fysiotherapie praktijken die een betere kwaliteit zorg leveren. Er worden bij Rugcentrum Baarn veel verschillende technieken gebruikt, zoals onder andere dry needling, medical taping, shockwave therapie en McKenzie therapie. Lees hier meer over fysiotherapie.

 

Rugcentrum Baarn is aangesloten bij het Rug-Netwerk, een kwaliteitsnetwerk voor rugklachten, lees hier meer over dit netwerk. 

Maak nu een afspraak bij Rugcentrum Baarn

Klik hier

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken. U kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar niet optimaal).