Al 25 jaar een vertrouwd adres in Baarn en omstreken

ma-di-do: 08.00-21.00
wo-vr: 08.00-16.00
Plataanlaan 5
3741 WE Baarn

Nieuws

Maatregelen Corona per 24 maart 2020

De gisteren aangescherpte maatregelen van de regering hebben voor Gezondheidscentrum Baarn ook gevolgen: In principe zijn alle afspraken bij de Chiropractie en Fysiotherapie tot (voor zover nu bekend) 6 april geannuleerd.

Onze praktijk blijft de komende 2 weken beperkt open voor mensen met acute klachten én een verwijsbrief van de huisarts. Zonder een verwijsbrief voor Fysiotherapie of Manuele therapie mogen wij u tot 6 april NIET behandelen.

Read More

Nieuwe maatregels corona per 16 maart 2020

Wij hebben besloten om alle Pilates & Fysiofitness activiteiten in het Gezondheidscentrum Baarn op te schorten tot ten minste 1 april 2020. Dit naar aanleiding van de richtlijnen en adviezen van het RIVM die wij nauwlettend volgen.

Het streven van het RIVM is om de onafwendbare verspreiding van Corona
besmettingen zo langzaam mogelijk te laten verlopen zodat er geen chaotische
taferelen in ziekenhuizen zullen ontstaan. Wij willen uiteraard ons steentje bijdragen
om de preventiemaatregelen te ondersteunen.

Read More

Maatregelen coronavirus

Iedereen is inmiddels op de hoogte van het coronavirus.

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen volgt Gezondheidscentrum Baarn de richtlijnen van het RIVM. Lees hier hoe dit specifiek van toepassing is binnen onze praktijk:

In onze praktijken wordt gebruik gemaakt van diverse trainingsapparatuur. Deze apparatuur wordt altijd zorgvuldig schoongemaakt door onze collega’s en hierbij wordt de medewerking van u gevraagd. In deze situatie is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan het schoonmaken van de trainingsapparaten en deze goed te reinigen na elk gebruik.

Read More

Muziek verminderd vermoeidheid tijdens oefenen

Muziek tijdens oefeningen kan vermoeidheid verminderen en de neurologische sturing van de spieren verbeteren. Bovendien bevordert ze een positieve beleving van de oefening en kan bepaalde muziek gestreste of drukke mensen kalmeren, terwijl andere muziek gebruikt kan worden om mensen meer ‘actief en wakker’ te krijgen. Ook de afleiding die muziek biedt kan de oefen-trouwheid verhogen.

Er is in onderzoek naar het effect van muziek op oefenen zelden gebruik gemaakt van fMRI apparatuur omdat sterke bewegingen en metalen oefenmaterialen de fMRI meting verstoren. De auteurs bedenken echter een opzet waarbij de inzet van fMRI in dit hersenonderzoek wel mogelijk is tijdens een vermoeiende spieroefening.

Read More

Aangepaste openingstijden December 2018

Afwijkende openingstijden Rugcentrum Baarn tijdens de feestdagen:

 • Maandag 24 december: vanaf 14.00 uur gesloten
 • Dinsdag 25 december: gesloten
 • Woensdag 26 december: gesloten
 • Donderdag 27 december: gesloten,
  telefonisch bereikbaar van 10.00-12.00
  PILATES GAAT WEL DOOR IN DE AVOND
 • Vrijdag 28 december: gesloten,
  telefonisch bereikbaar van 10.00-12.00
  PILATES GAAT WEL DOOR IN DE OCHTEND
 • Maandag 31 december: vanaf 12.00 uur gesloten
 • Dinsdag 1 januari: gesloten
Read More

Sportspreekuur 2018

Het sport seizoen is weer begonnen!!

Bij Rugcentrum Baarn vinden we het belangrijk dat er op een gezonde en veilige manier gesport wordt. Een goede balans tussen arbeid en rust, in combinatie met de juiste techniek, verminderd de kans op klachten. Maar door trauma of overbelasting kan al snel een blessure ontstaan, wat een doorn in het oog is voor veel sporters!

Read More

Cursus Volksuniversiteit

Cursus ‘mijn rug – van fabels naar feiten’ bij de Volksuniversiteit Baarn

Rugcentrum Baarn zal in Oktober en November van dit jaar een cursus gaan geven via de Volksuniversiteit Baarn.
Deze cursus gaat over de rug en is voor iedereen die meer wil weten over de werking en het juist functioneren van de rug.

Read More

Sportspreekuur

Heeft u last van een sportblessure of wilt u advies over een sportgerelateerde klacht? Kom dan vrijblijvend langs bij Rugcentrum Baarn voor een gratis check-up door een sportfysiotherapeut.
Read More

Lezing: FIT DOOR DE JUISTE VOEDING

Millie van der Heijden (1970) is voedings- en leefstijlcoach. Vanuit haar eigen praktijk ‘ Een Goed Leven’ begeleidt ze mensen op het gebied van voeding, beweging en ontspanning. Daarnaast is Millie docent Voeding & Gedrag aan verschillende opleidingsinstituten.

Woensdagavond 7 juni 19:30 uur geeft voedings- en leefstijlcoach Millie van der Heijden een lezing in ons centrum over gezonde voeding.

Read More

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken. U kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar niet optimaal).