Al 25 jaar een vertrouwd adres in Baarn en omstreken

ma-di-do: 08.00-21.00
wo-vr: 08.00-16.00
Plataanlaan 5
3741 WE Baarn

Ischias

Behandeling van ischias bij Rugcentrum Baarn

Ischias is irritatie van de grote beenzenuw. Deze loopt vanuit de lage rug via de bil en het been naar de voet (de ischias zenuw). Deze irritatie kan veroorzaakt worden door verschillende redenen en kan leiden tot een ontsteking van de zenuw.  Symptomen kunnen wisselend zijn; van een doffe pijn in de onderrug, tot uitstraling naar de bil en het been en tintelingen in de tenen.

Oorzaken en symptomen van Ischias

Oorzaken van ischias zijn onder andere: over- of onderbelasting van de rug, artrose(slijtage), een hernia, overgewicht, een verkeerde houding of beweegpatroon en zwangerschap. De irritatie van de ischias zenuw kan op verschillende plekken plaatsvinden, zoals in de de rug, het bekken of in de bil. De klachten kunnen variëren van een doffe pijn tot stekende of branderige pijn en tintelingen of een verdoofd gevoel in het been of de voet. Ook kan er naast pijn verzwakking van de spieren optreden in het been. Vanwege de pijn is het soms niet mogelijk om goed rechtop te staan, en zitten verergerd de klachten vaak.

De aanpak van Rugcentrum Baarn

Bij Rugcentrum Baarn wordt u na een vraaggesprek eerst uitgebreid onderzocht, om de oorzaak van uw klacht te bepalen. Vervolgens zal een behandelplan opgesteld worden. Dit bestaat vaak uit zowel chiropractie als fysiotherapie. De behandeling zal een combinatie zijn van oefeningen, adviezen en manuele handelingen om de zenuw irritatie te verminderen, de houding te verbeteren en de spieren te versterken.

 

Maak nu een afspraak

Klik hier

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken. U kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar niet optimaal).