Al 25 jaar een vertrouwd adres in Baarn en omstreken

ma-di-do: 08.00-21.00
wo-vr: 08.00-16.00
Plataanlaan 5
3741 WE Baarn

Beter in 3 stappen

Beter in 3 stappen

Rugcentrum Baarn werkt met een 3 stappen plan om klachten aan het bewegingsapparaat op een snelle en efficiënte wijze op te lossen of te verminderen. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van een multidisciplinaire aanpak. Er is een intensieve samenwerking tussen chiropractie en fysiotherapie, maar ook met andere disciplines in en buiten het gezondheidscentrum.

Behandelen

In de eerste fase van het 3 stappen plan wordt de klacht goed in beeld gebracht door een  intake en een uitgebreid onderzoek. Deze fase kan zowel bij de chiropractie als bij de fysiotherapie starten. Vervolgens maakt de therapeut een behandelplan en wordt de behandeling gestart. De betrokken gewrichten en spieren worden los gemaakt/gemobiliseerd en het beschadigde weefsel behandeld. Vermindering van pijn en het herstel van functie staan hierbij centraal. Deze eerste fase duurt 2-4 weken en bestaat vaak uit een intensief behandeltraject met 1 of 2 behandelingen per week.

Stabiliseren/Optimaliseren

In de stabiliserende fase worden de onderliggende oorzaken van de klachten aangepakt en wordt het gebied rondom de klacht gestabiliseerd. De hoofdklacht is op dit moment vaak afgenomen en de frequentie van de behandelingen wordt verminderd. Vaak wordt tijdens deze stap gebruik gemaakt van oefeningen van de diepe spieren om deze te versterken en om de coördinatie te verbeteren. Als het nodig is wordt in deze fase ook doorverwezen naar een andere discipline.

Preventie

De laatste fase van het 3 stappen plan is gericht op het onderhouden van het bewegingsapparaat, om de terugkeer van klachten tegen te gaan. Door regelmatig de gewrichten en spieren na te laten kijken kunnen klachten vaak voorkomen worden. Het advies is vaak om eens in de 3-4 maanden de wervelkolom na te laten kijken door de chiropractor, vergelijkbaar met regelmatige controle bij de tandarts. Verder bestaat deze stap uit het sterk en soepel houden van het lichaam, met behulp van bewegen en sporten. Dit is mogelijk in de vorm van fysio-fitness; een op maat gemaakt sportprogramma onder begeleiding van een fysiotherapeut, of perfect pilates; een groepsles ter verbetering van houding en stabiliteit van de rompstabiliteit.

Maak nu een afspraak

Klik hier

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken. U kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar niet optimaal).