Al 25 jaar een vertrouwd adres in Baarn en omstreken

ma-di-do: 08.00-21.00
wo-vr: 08.00-16.00
Plataanlaan 5
3741 WE Baarn

Aangezicht- en kaakklachten

Behandeling van aangezicht- en kaakklachten in Rugcentrum Baarn

kaakklachtenDe kaakgewrichten verbinden de schedel met de onderkaak en bevinden zich net voor de oren. Het zijn de meest gebruikte gewrichten van het lichaam: je gebruikt ze bijvoorbeeld bij praten, kauwen, gapen, zingen en slikken. Het komt dan ook vaak voor dat deze gewrichten overbelast raken en kaakklachten kunnen gaan geven.

Kaakklachten en aangezichtspijn

Kaakklachten worden ook wel TMD genoemd (temperomandibulaire dysfunctie) en kunnen verschillende oorzaken hebben. Overbelasting is de meest voorkomende oorzaak, door bijvoorbeeld tandenknarsen, de kaken regelmatig op elkaar klemmen of overmatig kauwgum kauwen. Maar ook een val of klap tegen de kaak, of een tandheelkundig probleem kan klachten veroorzaken.

De irritatie die zich in het kaakgewricht opbouwt vergroot ook de spanning op spieren rondom het gewricht.  Deze spieren kunnen vervolgens de aangezichtszenuw gedeeltelijk afknellen, wat kan leiden tot aangezichtspijn.

Typische symptomen van aangezicht- en kaakklachten zijn pijn rondom het gewricht, richting het oog en langs de kaak. Deze pijn kan soms gepaard gaan met plotselinge pijnscheuten en hoofdpijn. Het klikken of knakken van de kaak kan gevoeld worden bij het openen en sluiten van de mond.

De aanpak van Rugcentrum Baarn

Met kaakklachten kunt u terecht bij de chiropractoren van Rugcentrum Baarn. Bij het eerste bezoek wordt een onderzoek gedaan naar de functie van de kaak; de beweeglijkheid van de gewrichten en de spanning op de spieren er omheen. Ook wordt de nek onderzocht, omdat nekklachten vaak samen gaan met problemen aan de kaak of het gezicht. Vervolgens kan de kaak behandeld worden met behulp van correctie van het gewricht en speciale druk- en stretch technieken van de omliggende spieren. Ook kunnen oefeningen gegeven worden voor de kaken en advies over een correcte houding. Bij tandheelkundige problemen kunt u geadviseerd worden een afspraak te maken bij uw tandarts.

Wat kunt u zelf doen aan de klachten

  • Let goed op de houding: ga niet met het hoofd in de handen zitten, omdat dit de druk op het kaakgewricht vergroot.
  • Regelmatig of langdurig kauwgum kauwen kan de kaakgewrichten onnodig veel belasten.
  • Slaap niet op de buik of op een te dik kussen, anders staat er een grote spanning op de kaken tijdens de nacht.
  • Pas op met het bijten op harde producten.
  • Let tijdens drukte, spanning of stress op dat de kaken niet ongemerkt op elkaar gekneld worden.
Heeft u kaakklachten? Maak dan nu een afspraak

Klik hier

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken. U kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar niet optimaal).