Plataanlaan 5, 3741 WE Baarn | ma-di-do 08.00 - 21.00 uur, wo-vr 08.00 - 16.00 uur | +31 (0) 35 54 11 346
Maak een afspraak

Behandeling van schouder- en armklachten in Rugcentrum Baarn

 

Schouderklachten kunnen plotseling (bijvoorbeeld door een trauma) of geleidelijk ontstaan. Soms worden de klachten veroorzaakt door een structurele overbelasting van uw schouder. Vooral het langdurig herhalen van bewegingen kan irritatie en ontsteking in de schouder veroorzaken. Soms kunnen schouderklachten ook vanuit de nek komen, en ook kunnen ze gepaard gaan met uitstraling naar de arm.

 

 

Schouderklachten

 

De schouder is een zeer beweeglijk gewricht en bestaat uit een kleine kom en een relatief grote kop, echter de botten bieden weinig steun aan elkaar. De bovenarm vormt samen met het sleutelbeen en het schouderblad de schoudergordel. Deze 3 botstukken kunnen samen deze grote bewegingsuitslagen van onze arm garanderen. De stabiliteit van de schoudergordel is voor een groot deel afhankelijk van de omringende spieren en pezen.

 

Door herhaaldelijke bewegingen, een verkeerde houding of een zware belasting van de schouder kunnen verschillende klachten ontstaan. Zo kan er een pees of slijmbeurs knel komen te zitten onder het schouderdak, dit wordt een impingement en een slijmbeursontsteking genoemd. Hierbij is vooral pijn te voelen bij het optillen van de arm boven het hoofd en het naar binnen draaien van de arm. De verzamelnaam voor deze klachten is het sub-acromiaal pijnsyndroom. Ook kan het schoudergewricht door overbelasting geïrriteerd raken, waardoor de spieren eromheen volledig verkrampen. Dit leidt tot een schouder die vrijwel niet meer kan bewegen: een frozen shoulder. Artrose van de schouder kan ook veel pijn en beperkingen veroorzaken, hierbij is het kraakbeen in het schouder gewricht beschadigd.

 

In veel gevallen ontstaan de schouder aandoeningen geleidelijk. Echter bij een plotseling trauma kunnen ook klachten ontstaan. Hierbij kan een spierscheur de oorzaak zijn van de pijn. Het is daarom belangrijk dat er eerst een uitgebreid onderzoek gedaan wordt van de schouder.

 

 

De aanpak van Rugcentrum Baarn

 

Binnen Rugcentrum Baarn bent u daarvoor op uw plek bij een van onze sportfysiotherapeuten. Na een uitgebreid onderzoek wordt een op maat gemaakt behandeltraject gestart. Sportfysiotherapeut Jasper Goëtjes is gespecialiseerd in schouderklachten.

 

Ook revalideren na een operatie van de schouder is mogelijk binnen Rugcentrum Baarn. Dit gebeurd in de daarvoor ingerichte trainingszaal, onder gespecialiseerde begeleiding.

 

 

Overige armklachten

 

Veel schouder- en armklachten worden veroorzaakt door problemen in de bovenrug en nek. De schouder en de arm worden via zenuwbanen vanuit de nek aangestuurd. Als de nek daarom niet goed beweegt, kan er een zenuw knel komen te zitten, wat vervolgens klachten kan geven richting de arm. Ook kan een beperkte beweeglijkheid van de bovenrug tot klachten in de schouder en arm leiden. De chiropractie is gespecialiseerd in het opsporen van deze blokkades en beknellingen.

 

Overige aandoeningen aan de arm zijn onder andere een tenniselleboog, waarbij de onderarm overbelast is door herhaaldelijke bewegingen; wat vervolgens veel pijn aan de buitenkant van de elleboog kan veroorzaken. En carpaal tunnel syndroom, hierbij is een zenuw in de pols afgekneld, wat pijn en tintelingen in de hand geeft.

 

Voor al deze aandoeningen, en nog vele anderen, bent u bij Rugcentrum Baarn op het juiste adres.

‘’Aandacht voor de patiënt, professionele behandeling, klantvriendelijke benadering. De chiropractie behandeling geeft preventief en structureel een goed gevoel in het lichaam. De sportmassage is een zeer uitgebreide behandeling van de gehele rug, zeer intensief en krachtig.‘’

G. Terwijn

59 jaar

‘’Mijn ervaring met de Chiropractie Baarn is zeer goed. Ik vind dat je goed professioneel geholpen wordt. De sfeer vind ik ook leuk. De avond openingstijden zijn ook prettig.‘’

R

39 jaar

‘’We worden altijd prettig geholpen, en komen hier al jaren. De behandelingen helpen goed.‘’

N Vermeulen

62 jaar

‘’Goede behandelingen, zo nodig snel plek voor een behandeling (op korte termijn).‘’

Henk V

64 jaar

‘’Revalidatie na een standcorrectie van mijn linker been. Niek begeleidt mij en doet dit zeer professioneel. Hij werkt duidelijk met een plan en elke week merk ik dat er vooruitgang is.‘’

Sascha Vrebalor

59 jaar

‘’Word hier bijzonder prettig geholpen. Aardige staff en zeer vakkundige chiropractoren. In geval van urgentie, afspraak tussendoor altijd mogelijk.‘’

Lia Sevenstern-Potter

65 jaar

‘’Ik word altijd erg fijn geholpen. Erg aardig. En goede oefeningen.‘’

Sarah van de Kamp

22 jaar

‘’Met rugklachten bij Stefke gekomen. Na enkele behandelingen ging het weer goed. Daarna elke kwartaal voor een “onderhoudsbeurt”. Zeer tevreden.‘’

G. van Gestel

67 jaar

Maak een afspraak
8,9
Onze klanten geven ons een gemiddeld cijfer van 8,9